Home » Okategoriserade » Toppene stikker av med pengene

Toppene stikker av med pengene

Det er trist å se hvordan ledere i norske fagforeninger bevilger seg gigantiske lønninger når deres egne medlemmer sliter. Mens mange nordmenn jobber i lavtlønnsyrker så er deres tillitsvalgte ikke redde for å bruke forbundskassen på seg selv.

I det siste har det kommet frem at enkelte fagforeningsledere faktisk tjener bedre enn statsministeren. Dette er med på å undergrave hele tilliten til den norske fagbevegelsen.

Urimelig av Kristiansen
LO-leder Gerd Kristiansen har blant annet forsvart praksisen overfor NRK (http://www.nrk.no/norge/_-urimelig-a-sammenligne-lederlonn-med-vanlige-arbeidstakere-1.12262205). Hun mottar seg nesten 1,6 millioner i total lønn for den jobben hun gjør. Med tanke på at hun representerer mange av lønnstaperne i Norge så er dette svært uheldig. Når man skal kjempe frem likelønn og høyere lønn for folk på gulvet så bør man gå foran med et godt eksempel. Da hjelper det ikke å skylde på unntak fra arbeidsmiljøloven og mange arbeidstimer. De fleste norske arbeidstakere jobber også hardt, og de får ikke i nærheten av samme lønn som LO-lederen.

Vanskelig å forsvare
Det blir vanskelig å forsvare praksisen til fagforeningene. Spesielt er det underlig at de tidligere har vært så kritiske til lederlønninger i næringslivet. Realiteten er at de selv ikke klarer å moderere seg noe mer enn det man gjør i det private næringslivet. Da blir det vanskelig å ha troverdighet når man kritiserer lønnsforskjellene i det norske samfunnet.

Fagforeningene bør ta grep for å hindre at lederne ødelegger deres egen troverdighet. Det er uheldig at de som representerer folk på gulvet skal stikke av med gigantiske lønninger. Man bør være tillitsvalgt på grunn av overbevisning, og ikke på grunn av lønnen. Det bør alltid være viktigst å gjøre en best mulig jobb for de medlemmene man representerer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *